بازدهی سالانه ۳۱ درصدی ثبات ویستا

شرکت سبدگردان ویستا در خردادماه ۱۳۹۹ تأسیس شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، مجوز فعالیت آن به عنوان نهاد مالی در آبان‌ماه همان سال صادر شد. این شرکت با تأسیس و مدیریت پنج صندوق سرمایه‌گذاری بر تنوع خدمات خود افزود. در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها در ۱۲ ماه اخیر خواهیم داشت.

به گزارش صدای بورس،شرکت سبدگردان ویستا در خردادماه ۱۳۹۹ تأسیس شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، مجوز فعالیت آن به عنوان نهاد مالی در آبان‌ماه همان سال صادر شد. در کنار ارائۀ طیف متنوعی از خدمات مالی مانند مشاورۀ عرضه و پذیرش، سبدگردانی، مشاور سرمایه‌گذاری و بازارگردانی، این شرکت با تأسیس و مدیریت پنج صندوق سرمایه‌گذاری بر تنوع خدمات خود افزود. در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها در ۱۲ ماه اخیر خواهیم داشت.

صندوق سرمایه‌گذاری ثبات ویستا
نخستین صندوق سرمایه‌گذاری این شرکت با نام صندوق سرمایه‌گذاری ثبات ویستا، با نماد «ثبات» از شهریورماه ۱۴۰۰ با هدف جذب مشتریان ریسک‌گریز، در گروه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله با درآمد ثابت آغاز به کار کرد. با توجه به ماهیت کم ریسک صندوق‌های با درآمد ثابت، بازار سهام پس از کسر سهام با پشتوانه اوراق تبعی، تنها سهمی ۲ درصدی در سبد آن دارد و بیشترین دارایی صندوق با سهم برابر ۴۵ درصدی به سپردۀ بانکی و بازار بدهی اختصاص دارد. خالص ارزش دارایی‌های صندوق بدون تغییر چندانی نسبت به سال گذشته، در محدودۀ ۴۰۷۰۰ میلیارد ریال نوسان دارد. این صندوق با کسب ۲۸.۳ درصد بازدهی در سال اخیر عملکرد بسیار خوبی در مقایسه با بسیاری از صندوق‌های با درآمد ثابت بازار داشته است و نسبت به سپردۀ بانکی گزینۀ جذاب‌تری است. شایان ذکر است بازده مؤثر سالانه صندوق ثبات در حال حاضر ۳۱ درصد است.

صندوق سهامی ویستا
دومین صندوق این مجموعه در آبان‌ ۱۴۰۰ و در گروه صندوق‌های سهامی فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش‌ دارایی‌های صندوق با افتی ۱۰ درصدی در سال گذشته در مرز ۴۵۰ میلیارد ریال قرار دارد. مدیران صندوق حدود ۹۶ درصد از این دارایی را به بازار سهام و به خصوص گروه‌های «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «خودرو و ساخت قطعات» اختصاص داده‌اند که حاصل آن کسب حدود ۹۰ درصد بازدهی طی کم‌تر از سه سال فعالیت است.

صندوق سرمایه‌گذاری ثابت آکام
سبدگردان ویستا یک صندوق با درآمد ثابت دیگر با نماد معاملاتی ثابت آکام در تیرماه ۱۴۰۲ تأسیس کرد که اکنون خالص ارزش دارایی‌های آن از مرز ۷۰۰ میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. بیشترین بخش سبد صندوق به ترتیب با سهمی ۵۵ و ۳۵ درصدی به سپردۀ بانکی و خرید اوراق بدهی اختصاص دارد. این صندوق در حال حاضر منتظر کسب مجوز افزایش سقف است و سود مؤثر سالانه آن ۳۰ درصد است که ماهیانه به حساب دارندگان آن واریز می‌شود.

صندق سرمایه‌گذاری بخشی بهین خودرو
صندوق بخشی یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی است. در صندوق‌های سهامی حداقل منابع صندوق به میزان ۷۰ درصد در سهام و مابقی در سپرده‌های بانکی و یا اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. در صندوق‌ بخشی نیز همین سازوکار حاکم است با این تفاوت که در صندوق‌های بخشی برخلاف صندوق‌ سهامی که در انواع سهم از صنایع مختلف ورود می‌کند، این صندوق‌ها بخش بزرگی از پرتفوی سهامی خود را به شکل متمرکز به یک صنعت خاص اختصاص می‌دهند. «بهین‌خودرو» اولین صندوق بخشی صنعت خودرو در بازار سرمایه ایران است که فعالیت خود را از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز کرده و حدود ۶۳ درصد از سبد سهام خود را به گروه «خودرو و ساخت قطعات» اختصاص داده است. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در همین مدت کوتاه از آغاز فعالیت حدود ۳۰۰ درصد رشد یافته است. بازدهی این صندوق بخشی در مدت کوتاه فعالیتش، متناسب با بازدهی شاخص کل و در محدودۀ ۸ درصد بوده است. در جدول مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت این شرکت را مشاهده می‌کنید.

بازدهی سالانه ۳۱ درصدی ثبات ویستا

شماره ۵۴۲ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 495899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =